10 Eylül 2013 Salı

"Savaşımız İslam'la" - Demokrasi ve insan hakları söylemleri birer bahane; ABD Haçlı seferine çıkarken her şeyi itiraf etmişti.

Savaşımız İslam'la
Savaşımız İslam'la

Suriye meselesini sadece Esad meselesi gibi gösterebilen medyamızın neye ve kime hizmet ettiği yargı gücümüz ile müdahale gerektiren bir sorunumuz. ABD'nin en yetkili ağızları bile sıra sıra çıkıp bütün İslam alemini ve bütün Müslümanları hedef aldıklarını, bütün Müslümanları terörist gördüklerini ve katledeceklerini açıklamışken, itiraf etmişken, şu memleketimizde bizim kültürümüzden olduğunu iddia edebilen medyamız nasıl böyle bir hareket ve haber tarzı sergileyebilir?

Bakınız aşağıdaki haber on yıl öncesine ait. ABD kendi tezgahladığı 11 Eylül saldırılarının ardından en yetkili ağızlardan İslam'a savaş açtığını, Ortadoğu'daki 22 ülkenin ya rejimlerini ya da haritalarını değiştireceğini ilan etmişti. Irak işgalindeki acziyetinden sonra bunu askeri müdahaleler ile yapamayacağını anlamış ve halk hareketleri, medya manipülasyonları ile yapmaya başlamıştı. Adını da "Arap Baharı" koymuştu. Şimdi bu oyunlarda sıra Suriye'ye geldi. Dünyanın en büyük terörist ülkesi olan ABD şimdi de Suriye'ye demokrasi götürme iddiasında.. Pekiyi de bizim medyamız nerede? Bizim hükümetimiz nerede ve kiminle?


| mfs

***

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Başkan Bush’un, Haçlı Seferi sözünü doğrulayarak Afganistan ve Irak işgallerinin gerçek nedenini açıkladı: Irakı işgal etmeseydik, Müslümanlar, İslâm Birliğini kurup, İsraili haritadan silerlerdi.

Hedef İslâm dünyası!

ABD yönetimine yakın, muhafazakâr düşünce kuruluşu American Enterprise Instutede (AEI) konuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Amerikan askerlerinin Irakta Çok elzem Amerikan çıkarlarına hizmet ettiğini belirterek bu çıkarı şöyle izah etti: Teröristler, İspanyadan Endonezyaya, Kuzey Afrikadan Ortadoğuya uzanan bir İslâm İmparatorluğu kurmayı amaçlıyordu. Böyle bir İmparatorluk, İsraili haritadan silebilirdi.

Suratı Çarpılı adam?

İslâm Birliği düşüncesindeki bütün Müslümanları terörist olarak yaftalayan Bush’un baş yardımcısı (ABDnin gölge başkanı) Dick Cheneyin, ABDnin asıl ve tek düşmanının İslâm olduğunu söylemesi, sonunda Ortadoğu işgalinin gerçek sebebi itiraf edildi yorumlarına neden oldu. ABDnin izlenme oranı en yüksek haber kanalı olan CNN, Cheneyin canlı konuşması sırasında yüzünü (X) işaretiyle kapadı.
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin, Irakın kitle imha silahlarına sahip olduğu istihbaratını Irak Savaşını başlatmak için çarpıttığı yönündeki iddiaların onursuz ve kınanacak bir durum olduğunu iddia etti.

Bush yönetiminin birinci döneminden bu yana daha çok perde arkasında kalmayı tercih eden ve kamuoyu önünde çok az konuşan Cheney, Iraktan hemen asker çekilmesi yönündeki tartışmaların özellikle ABD kongresinde tartışıldığı bir dönemde, yönetime yakın, muhafazakar düşünce kuruluşu American Enterprise Institutede (AEI) katılımcıların sorularını yanıtlamadan bir konuşma yaptı.
Cheney, Demokrat Partili Pennsylvania Milletvekili John Murthanın, Amerikan askerlerinin bir an önce Iraktan çekilmesi çağrısında bulunan tasarıyla kongrede başlattığı tartışmalara da değindi ve Murthanın görüşlerine katılmıyorum. Ancak o çok iyi bir adam, eski bir deniz piyadesi ve bir vatansever. Kimse bu konuları tartışmayalım, ya da kongrede Irak Savaşına destek yönünde oy kullananların kararını yeniden gözden geçirmeyelim demiyor. Biz Amerikalıyız ve bunları tartışırız. 

Eleştirmek yanlış değil dedi.
ABD Başkan Yardımcısı, ancak bazı Senatörlerin, Başkan Bush ve yönetiminin, savaş öncesi istihbaratı saptırdığı yönündeki iddiaları onursuz ve kınanacak bir durumdur diye konuştu. Cheney, daha önceki Demokrat Partili Başkan Bill Clinton yönetiminin de Saddamı ABDye bir tehdit kabul ettiğini söyledi.

Kitle imha silahlarının yayılmasını önlemek için ABDnin elinden gelen herşeyi yapmayı bir sorumluluk olarak gördüğünü belirten Cheney, Saddamın, eski ABD başkanlarından George Busha suikast girişiminde bulunduğunu, terörizme destek verdiğini, uçuşa yasak bölgede koalisyon uçaklarını düşürmek için ateş açtığını kaydetti. Irakta kitle imha silahı bulamadıklarını kabul eden Cheney, operasyonun, ellerindeki istihbarata göre düzenlendiğini ve meşru olduğunu iddia etti.
İslam İmparatorluğu engellenmeli

Revizyonist yaklaşımların Amerikan Senatosunda yeri olmadığını belirten Cheney, ABDnin Iraktaki operasyonlarının haklı, adil ve gerekli olduğunu ileri sürerek, zafer elde edilinceye kadar süreceğini söyledi.

Amerikan askerlerinin Irakta, çok elzem Amerikan çıkarlarına(!) hizmet ettiğini belirten Cheney, direnişçilerin Ortadoğuda Amerikan ve batı etkisine son verme amacını taşıdığını kaydetti.
Cheney, teröristlerin ABD Başkanı Bushun da bir konuşmasında dile getirdiği İslam İmparatorluğu amacını taşıdığını söyledi ve bu imparatorluğun sınırlarının İspanyadan Endonezyaya, Kuzey Afrikadan Ortadoğuya uzanmasının hesaplandığını ifade etti. Güçlenmiş böyle bir imparatorluğun, İsraili de haritadan silmeyi amaçladığını söyleyen Cheney, Irak, İslamcı teröristlerin daha büyük planının bir parçası dedi.

ABD iyi bir ülkeymiş!

ABDde bazı çevrelerin, kendi kendine zarar veren kötümserlik ruhundan çıkmasını tavsiye eden Cheney, teröristlerin zafer kazanmasının tek yolu, bizim bu savaştan çekilmemizdir dedi.
ABD Başkan Yardımcısı, bu konuları yine tartışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Amerikayız. ABD iyi, asil bir ülke. Masumların haklarını savunuyor. Medeniyete karşı tehlikeleri anlıyoruz diye konuştu.
Cheney, dkonuşmasının arkasından katılımcıların sorularını yanıtlamadan salonu terketti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar