23 Kasım 2015 Pazartesi

BAE-Türkiye ilişkileri gergin: 'Erdoğan diktatör, IŞİD'i destekliyor' | Akademi Dergisi

akademi dergisi, Mehmet Fahri Sertkaya, muhammed mursi, birleşik arap emirlikleri, Recep Tayyip Erdoğan, diktatör, bae, ışid, libya, trablus, gizlenen gerçekler, türkiye

Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin gergin olduğu, BAE basınında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "diktatör" dendiği ve BAE yetkililerinin Türkiye'yi IŞİD'i desteklemekle suçladığı söyleniyor.

Middle East Monitor tarafından yapılan habere göre, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkiler gerginleşerek krize dönüşmeye başlıyor. İlişkilerin Müslüman Kardeşler bağlantılı Muhammed Mursi indirildiğinden beri gergin olduğu belirtilirken, son seçimlerde de BAE basınının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "diktatör" dediği bildiriliyor.

BAE'nin Türkiye'yi IŞİD'i desteklemekle de suçladığı bildirilirken, Libya'da yakalanan bir BAE casusunun üzerinden Trablus'daki Türkiye elçiliğinin haritasının çıktığı belirtiliyor.

BAE'nin Türkiye'nin Libya'daki gruplara silah sağladığını da açıkladığı söylenirken, Türkiye'nin gerekli görmesi durumunda bu suçlamalara dair resmi bir açıklama yapacağı aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar