16 Nisan 2017 Pazar

Suriye'yi Batı/Siyonist işgaline teslim etmeyen Şangay Birliği, Filistin'i de kurtarmaya niyetli: Çin Dışişleri Bakanı 'Filistinlilerin bağımsız devleti olmalı' dedi | Akademi Dergisi


akademi dergisi, birleşmiş milletler, çin, filistin, Mehmet Fahri Sertkaya, riyad el-maliki, vang yi, siyonistler, batı, israil, şangay birliği,

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Filistinlilerin bağımsız bir devleti olması gerektiğini belirterek, "bu türden bir tarihsel adaletsizlik düzeltilmelidir" dedi.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüştü.

Maliki ile görüşmesinin ardından Vang Yi, İsrail'in kurulmasına dair Birleşmiş Milletler kararının 70 yıl ardından, Filistinlilerin kendi devletini kurmalarına hala izin verilmediğini belirtti.

➥ "Bu adil değil, bu türden bir tarihsel adaletsizlik düzeltilmek zorundadır" diyen Vang Yi, "bu devam edemez" diye konuştu.

Filistinlilerin bağımsız bir devleti olması gerektiğini söyleyen Çin Dışişleri Bakanı, Filistin'e destek açıklamasında bulundu.

Maliki, Çin'in "barışı tesis etme" çabalarından memnuniyetlerini belirtirken, Çin'i "daha fazla benzer yaklaşımlarda bulunmaya" çağırdı.

Akademi Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar