24 Nisan 2017 Pazartesi

Esad'ın kimyasal silah kullandığı iddialarının soruşturulması talebine, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nden olumsuz karşılık verildi ve herkes şaşırdı. | Akademi Dergisi

akademi dergisi, Mehmet Fahri Sertkaya, suriye sorunu, idlib, kimyasal silahlar, han şeyhun, sergey lavrov, abd, şayrat hava üssü, beşar esad,

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) Han Şeyhun bölgesine bir soruşturma misyonu göndermeme kararı almasının tuhaf olduğunu belirtti.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) kimyasal silah kullanıldığı öne sürülen Suriye’nin İdlib kentindeki Han Şeyhun bölgesine bir soruşturma misyonu göndermeme kararı almasının tuhaf olduğunu söyledi.

Moskova’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Bu karar tuhaf, zira kararda bölgeye gidecek uzmanlar tarafından bağımsız, tarafsız, şeffaf bir soruşturma yapılmasından başka bir şey öngörülmüyordu” dedi.

Lavrov, OPCW’nin Han Şeyhun bölgesine ve ABD’nin saldırısına maruz kalan Şayrat hava üssüne uzmanlarını göndermesini ve bu noktalarda yaşanan gelişmeleri soruşturmasını istediğinin altını çizdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar