17 Nisan 2017 Pazartesi

Rusya: ABD, İdlib saldırısını Suriye ordusuna saldırmak için bahane olarak kullandı | Akademi Dergisi

akademi Dergisi, Mehmet Fahri Sertkaya, suriye sorunu, kimyasal silah, sarin gazı, şayrat hava üssü, beşar esad, pentagon, han şeyhun, gizlenen gerçekler,

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD'nin İdlib'deki kimyasal saldırı iddialarını Şayrat Hava Üssü'ne saldırmak için bahane olarak kullandığını ve Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığını kanıtlayamadığını söyledi.

Gazetecilere konuşan Konaşenkov, Pentagon'un her zamanki stratejisi olduğu üzere, İdlib'de olanları 'suç işlendiği iddiasıyla' bağımsız bir devlete saldırmak için kullandığını söyledi.

'SAHTE KANITLAR NE KADAR UYDURMAYSA, GİZLİLİKLERİ DE O KADAR ARTIYOR'

ABD'nin İdlib'de gerçekleştirildiği iddia edilen kimyasal saldırının arkasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın olduğu konusunda hiçbir kanıt sunamadığını vurgulayan Konaşenkov;

➥ "ABD tarafından bağımsız devletlere karşı yapılan her türlü askeri saldırganlık, gelenek olduğu üzere yine Pentagon'un zalimliğe yönelik 'şüphe götürmez kanıtlarıyla' örtülüyor. Bu sahte kanıtlar ne kadar uydurmaysa, 'gizlilikleri' de o kadar artıyor." ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, ABD'nin İdlib'de olanlardan Esad'ın suçlu olduğuna yönelik var olduğunu iddia ettiği kanıtı kamuoyuyla paylaşmamasının, bu kanıtın aslında

var olmadığı anlamına geleceğini ifade etti.

Konaşenkov'un açıklaması CNN'in dün yayınladığı haberin ardından geldi.

Haberde, ABD ordusu ve istihbarat birimleri, Suriye'nin Han Şeyhun kasabasında sarin gazı kullanılarak düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırı hakkında, 'Suriye ordusu ile kimyasal silah uzmanları arasında saldırı hazırlıklarına dair geçen bir konuşmayı' ele geçirdiklerini öne sürülmüştü.

Kimyasal saldırıda 80'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 200'e yakın kişinin de yaralandığı iddia ediliyor.

Bu saldırıdan Suriye ordusu sorumlu tutulmuş, Suriye yönetimi ise ellerinde kimyasal silah bulunmadığını, İdlib'deki cihatçı örgütlerin kimyasal silah deposunun vurulduğunu açıklamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar