27 Mart 2014 Perşembe

TSK, tanklarla ve füzelerle Suriye'deki muhalif teröristlere destek verdi ve Suriye ordusuna saldırdı.

TSK, tanklarla ve füzelerle Suriye'deki muhalif teröristlere destek verdi ve Suriye ordusuna saldırdı.


ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı dün Birleşmiş milletler genel sekreteri, Uluslararası Güvenlik Konseyi ve komitelerine gönderdiği eş mektuplarda Liva İskenderun Bölgesinden girerek Keseb Bölgesine saldıran terör gruplarına Türkiye desteğinin kınanması, bu desteğin kesilmesi ve Türkiye'nin düşmancı davranışlarına son vermesine zorlanması için acil ve etkin adımlar atmasını talep etti.

Bakanlık mektubunda Suriye'nin geçen üç yıl boyunca Türkiye hükümetinin Suriye'nin güvenlik, istikrarı ve egemenliğine karşı bulunduğu ihlaller ve eylemler konusunda BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanını belgelerle kanıtlanmış olarak sürekli ayrıntılı bilgi verdiğine dikkat çekti. Türkiye hükümetinin tüm bu süre içinde dünyanın her yerinden gelen on binlerce radikal ve tekfirci teröristlere silah, para, barınak ve her türlü destek temin ettiğine dikkat çeken Bakanlık, Suriye ve halkına karşı saldırılarında da Türkiye toprakları üzerinde geri üs ve karargahlar temin ettiğini tüm bunların da belgelerle kanıtlanmış olduğunun altını çizdi.

Bakanlık Türkiye'de rejimin Suriye'yi devlet ve halk olarak yıkma çabalarında başarısız olması ardından Türk ordusunun Türkiye başbakanının talimatlarıyla Suriye'ye çirkef bir saldırıda bulunduğuna dikkat çekti.

Türk ordusuna tabi tank ve topların Suriye'nin kuzeyinde Lazkiye kırsalının Keseb Bölgesine saldıran teröristlerin eylemlerine direk katıldığını belirten bakanlık, Suriye'nin bölge güvenliği açısından Türk ordusunun bu direk saldırısının tehlikesi idrak etmesiyle 21 – 03- 2014 tarihli mektubuyla BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına ayrıntılı bilgi takdim ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin kriz boyunca teröre desteğine ilaveten son olarak BM’de üye egemen ve bağımsız bir devlete direk silahlı saldırıda bulunduğuna dikkat çeken Bakanlık, Türkiye hükümetinin aynı zamanda Güvenlik Konseyinin terör örgütleri listesine aldığı Nusra Cephesine muhtelif tür destek takdim ettiğini belirtti.

Lazkiye kırsalının Keseb Bölgesine saldıran teröristlerin büyük çoğunluğunun yabancı oldukları ve Kaide Örgütünün Suriye'deki bir kolu olan Nusra Cephesine tabi olduklarının kesin olarak kanıtlandığına vurgu yapan Bakanlık, Türkiye hükümetinin bu teröristlere her türlü askeri ve lojistik destekle yetinmediğini, Türk ordusunu da direk askeri desteğe bulaştırdığını ifade etti.


http://sana.sy/tur/236/2014/03/27/535627.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar