30 Nisan 2013 Salı

CIA'ya Esad'ı indirin talimatı! Bu güne kadar gizlice yaptıklarını bu gün resmen kabul ediyorlar | Akademi Dergisi

büyük israil, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP), cia, özgür suriye ordusu, suriye sorunu, akademi dergisi, Mehmet Fahri Sertkaya, barack obama, beşar esed, incirlik üssü,

CIA'ya Esad'ı indirin talimatı! Bu güne kadar gizlice yaptıklarını bu gün resmen emir ediyorlar. Bir türlü hedeflerine varamıyorlar. BOP'u yada Büyük İsrail'i bir türlü kuramıyorlar

Bu yapılanlar uluslar arası hukuka ve BM tüzüğüne aykırı. Tamamen ABD sömürgeciliği...

Ne ABD'nin böyle bir hakkı var nede AKP hükümetinin bu emirlere itaat etme lüksü var.

Suriye halkı kimsenin umurunda değil, hedef ABD'yi kurtarmak ve Büyük İsrail'i kurmak...

***
Obama’nın, CIA ve ABD’nin diğer istihbarat birimlerine, Esad’ı devirmeye çalışan muhaliflere destek yetkisi veren emri imzaladığı ortaya çıktı. Emir bu faaliyetlerin Adana’da merkezinde koordine edilmesini öngörüyor.

ABD Başkanı Barack Obama’nın, CIA ve ABD’nin diğer istihbarat birimlerine, Beşar Esad’ı devirmeye çalışan Suriyeli muhaliflere destek yetkisi veren başkanlık emrini bu yıl içinde imzaladığı belirlendi. İngiliz haber ajansı Reuters’ın özel haberine göre; aynı başkanlık emri bu faaliyetlerin Adana’daki komuta merkezinde koordine edilmesini öngörüyor.

Merkez İncirlik

Beyaz Saray, ABD’nin bazı müttefiklerinin aksine muhaliflere silah verme fikrine hala soğuk bakıyor. Başkanlık emrinin kapsadığı yetkiler tam olarak bilinmese de silaha izin vermediği tahmin ediliyor. Bu tip bir yardım için Obama’nın ikinci bir emir çıkarması gerekiyor.

Reuters’a konuşan bir hükümet yetkilisi, başkanlık emrinin muhaliflere yardımın Türkiye tarafından yönetilen bir komuta merkezinden koordine edilmesini öngördüğünü doğruladı. Reuters geçen hafta bu komuta merkezinde Türkiye’nin yanı sıra Katar ve Suudi Arabistan’ın da görev aldığını duyurmuştu. Şimdi bu merkezin İncirlik Üssü’nün de bulunduğu Adana’da yer aldığı kesinleşti.

Ankara’nın desteği

Reuters Türkiye’nin uzun süredir Esad’ın gitmesinden yana olduğunu hatırlattı. Ajans, Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde Ankara’nın muhaliflere desteğini gittikçe artırdığını, eğitimin yanı sıra büyük ihtimalle ekipman desteği de verdiğini kaydetti. Avrupalı hükümet kaynakları ise Katar ve Suudi Arabistan’da özellikle varlıklı ailelerin muhaliflere sahip çıktığını ve maddi destek verdiğini söyledi.

89 milyon dolar

Obama yönetimi ise şimdiye kadar muhaliflere büyük çapta maddi destek verdi. Hükümet muhaliflere 25 milyon dolar değerinde öldürücü olmayan ekipman dağıttı. Suriye genelinde de çeşitli uluslararası örfütler aracılığıyla 64 milyon dolar insani yardım yaptı. İlginiç bir gelişme de Amerikan Maliye Bakanlığı’nın bu hafta muhalif gruplara ABd içinde para toplama ve aktarma izni vermesi oldu. (Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar